En snabb resa genom tiden

En snabb resa genom tiden

Redan 1921 började vi rulla på gatorna i Helsingborg och det är här vi har vårt ursprung. Med åren har vi blivit många fler och kör numera över större delen av Skåne.

Namnet Taxi Helsingborg tog vi på 1930-talet. Redan då insåg vi vikten av att tydliggöra vårt telefonnummer på bilarna. Det telefonnummer som vi har blivit starkast förknippat med är 180 200. Under många år blev 180 200 synonymt med ”taxi” i Helsingborg. Det är också därför vi fortfarande har med numret som en del i vårt namn, även om många i övriga Skåne inte är lika bekanta med numret.

Under 1960-2007 växte vi stadigt och var uppskattade på hemmaplan. Men vi ville bredda vårt erbjudande och 2008 gick vi, som första bolag, in som delägare i Sverigetaxi - en av landets största taxikedjor. Vi bytte utseende på bilarna och blev Sverigetaxi 180 200. Vi blev också många fler i företaget och fick bilar i trafik på flera andra orter i södra Sverige.

Idag är vi 28 aktieägare, ungefär 50 transportörer som i sin tur har drygt 450 anställda förare, med bilar som står till tjänst i Höganäs, Bjuv, Åstorp, Helsingborg, Svalöv, Höör, Eslöv, Hörby, Sjöbo, Kävlinge, Lomma, Lund, Staffanstorp, Malmö, Vellinge, Svedala/Sturup, Skurup och Trelleborg.

Efter snart 100 år bakom ratten finns det ingen som kan vägarna i den södra delen av landet som vi. Ring oss så kör vi dig dit du vill. Slå alltid lokalt riktnummer, följt av 180 200, då kommer du till oss. Sedan kommer vi till dig! Vi ses!

PS. Som du hör på namnet Sverigetaxi så kan du boka och åka med våra kollegor i de flesta andra delar av vårt land. Vi är en kedja som ser till att ta hand om varandras kunder när de reser utanför sin landsända.

www.sverigetaxi.se

  • App
  • Stamkort